Friday, 5 August 2011

MARK UP CC


Kali ni join lagi giveaway!
Giveaway MARK UP CC..

Untuk blog CC.. Ada beberapa benda je nak komen kot dari segi susun atur.. Cuba tengok gambar kat bawah ni..









  • header. Pertama sekali nak sentuh pasal header. Rasanya header tu patut ditukar. Rasanya header tu terlampau besar. Kalau boleh kecilkan sedikit dan buat header tu nampak lebih cantik dan kalau boleh centerkan header tu supaya nampak seimbang :)
  • Kedua label. Rasanya label sangat tak sesuai untuk diletakkan di atas sekali. Nampak macam menganggu dan tak kemas. Kalau boleh, letak la label di bahagian bawah.
  • Blog archieve.kalau terlampau panjang baik buat dalam scroll bar supaya tak makan banyak ruang dan nampak panjang sangat. Selain tu, blog jugak akan nampak lebih kemas.
  • Bloglist jugak terlampau panjang. Kalau boleh, paparkan 5 blog terkini update sahaja atau paparan depan. Kalau nak tengok blog lain boleh klik show all je nanti. 
  • Ayooo. Kotak follower. Errr. kenapa ye kotak follower jadi macam tu? Sangat tak comel. Kalau boleh, letak la lebar sikit. 3x3. Baru seimbang. Yang tu nampak macam tak seimbang. Setting la ye supaya kotak follower tu sama besar :)
  • Gambar keenam tu, gambar starter kit kan? Kenapa letak kat luar? Kan dah ada menu header kat atas tu tulis starter kit. Boleh je guna tu untuk letak gambar. Bila buat dan letak gambar macam tu nampak semak pulak. hehe. sorry ye. Tapi kalau nak letak kat luar macam tu pun, pastikan ada link ke tempat nak order starter kit tu. Memudahkan pembeli untuk tengok starter kit tu..
  • Last sekali nak cakap pasal cara nak order. Kalau boleh, cara nak order tu letak la atas sekali. Memudahkan pengunjung mahupun orang yang berminat nak beli barangan anda nampak. Kalau letak ditengah macam tu, pengujung dan bakal pembeli tak nampak cara nak order barangan anda. Tak pasal dia ke tempat lain. Tak ke rugi satu pelanggan. hehe
  • Itu je kot. Yang widget live traffic feed tu. Nak letak tak pe tak letak pun ok. Cuma, pastikan susun atur widget di blog awak sesuai dan kemas. Yang penting letak diatas dan tak berapa penting letak dibawah. 
OK! Done komen pasal blog CC. Maaf ye andai tersalah dan tersilap.. :)

klik banner untuk sapa2 nak join


1 comments:

suria_indah said... Reply To This Comment

hye fiezah!
tahniah..anda telah memenangi GA CC yang pertama ..so sila hubungi saya mlalui email cc..di superstar_sho24@yahoo.com yer tuk kiriman hadiah anda..trimas atas komen n usaha anda..sgt hargainyer!..